Το «ευχαριστώ» του Αιτωλίας Δαμασκηνού στο Ναυπάκτου Ιερόθεο

  • Dogma
αιτωλίας

Μπορεί ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος να απουσίαζε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου 2022 από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, όπου και τελέσθηκε  η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ωστόσο ο νέος Μητροπολίτης δεν τον ξέχασε.

Ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ο οποίος για 10 μήνες διατέλεσε τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, απουσίαζε, όπως είναι γνωστό λόγω κορονοϊού , ωστόσο έτυχε ιδιαίτερης αναφοράς από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας κ.Δαμασκηνό.

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανέφερε χαρακτηριστικά στο λόγο του:

«Ευχαριστιακά στρέφω την καρδιακή προσευχή μου, στους δύο ακουσίως απουσιάζοντες Αγίους Αρχιερείς: Τον Άγιο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, τον ησυχαστή επίσκοπο, τον εμβριθή θεολόγο, τον πολυγραφότατο συγγραφέα, τον μαθητή σύγχρονων Αγίων και κληρονόμο της χάριτός Τους. Ως τοποτηρητής της χηρευούσης Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας επί δέκα ολόκληρους μήνες εργάστηκε θυσιαστικά, περιοδεύων, κηρύττων, ιερουργών και διδάσκων, για να παραδώσει το θείο αυτό Γεώργιο στον νέο Επίσκοπο, έτοιμο προς καλλιέργεια και καρποφορία. Θα του είμαι γι’ αυτό από τα βάθη της καρδιάς μου εσαεί ευγνώμων».

Διαβάστε επίσης: Αρχιεπίσκοπος σε Αιτωλίας Δαμασκηνό: Να αμβλύνεις τους τοπικισμούς και να αναδείξεις ενότητα

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS