Το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αναστασίου Χατζάκη στο Ιερό Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

  • Dogma

Σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης και συγκίνησης  την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας και τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Γέροντος Αρχιμ. Αναστασίου Χατζάκη, κτήτορος και πνευματικού του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ιεραπύτνης μίλησε για την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και υπογράμμισε ότι ο αοίδιμος Γέροντας Αναστάσιος, ως Ιερομόναχος απαρνήθηκε τον εαυτό του, σήκωσε τον σταυρό του και ακολούθησε τον Χριστό, σύμφωνα με τήν προτροπή του Κυρίου μας Ι. Χριστού, και έγινε τύπος και υπογραμμός για όλους όσοι είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε και να τον συναναστραφούμε. Και κατέληξε με την ευχή ο Αρχιποίμην Κύριός μας, με τις ακοίμητες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία τόσο πολύ αγαπούσε και τιμούσε, να τον καταστήσει Λειτουργό και στο Επουράνιο Θυσιαστήριο, απ’όπου θα εύχεται για τη Γερόντισσα Χριστονύμφη, τις Μοναχές και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές του Ι. Ησυχαστηρίου.

Ακολούθως ο κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συλλειτουργούντες και συμπροσευχόμενους Κληρικούς, τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου Γέροντος που βρίσκεται στο προαύλειο της Μονής.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεος Δοργιάκης, Εφημέριος του Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αιδεσ. Σκευοφ. Μιχαήλ Ξυδιανός, Συνταξιούχος Εφημέριος, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομος Παπαδάκης και ο Αιδεσ. Σκευοφ. Ανδρέας Χατζάκης, Εφημέριος της Ενορίας Μακρυλιάς, η Ηγουμένη Χριστονύμφη Μοναχή και η Αδελφότητα της Μονής και αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί. Στο ιερό αναλόγιο προΐστατο ο Πρωτοψάλτης και Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης.

TOP NEWS