Το Τίμιο Ξύλο στο Διδυμότειχο

  • Dogma

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση υποδέχθηκε ο πιστός λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου το Τίμιο Ξύλο, από τα Ιεροσόλυμα, στο Διδυμότειχο

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση υποδέχθηκε ο πιστός λαός του Κεντρικού και Βορείου Έβρου το Τίμιο Ξύλο, από τα Ιεροσόλυμα, στο Διδυμότειχο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος εκόμισε το ιερό κειμηλίο το απόγευμα της Δευτέρας, 7ης του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., το οποίο υπεδέχθη έμπροσθεν του Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός.

«Σταυρός υψούται σήμερον και κόσμος αγιάζεται»· ήταν τα λόγια του κατασυγκεκινημένου Επισκόπου μας, που με δάκρυα στα μάτια, ασπάστηκε το Τίμιο Ξύλο. Πλήθη πιστών από τις πόλεις και τα χωριά μας με τους ιερείς τους, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έσπευσαν να προσκυνήσουν το ιερό απότμημα και να αγιασθούν από την ευλογία του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου.

Μετά την υποδοχή, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο εκπρόσωπος του Στρατηγού – Διοικητού της XVI Mεραρχίας, τελέσθηκε αγιασμός και στη συνέχεια εψάλη ο Εσπερινός της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου. Το Σεβασμιώτατο εκπρόσωπο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο επιχώριος Επίσκοπος, ο οποίος και στη συνέχεια μίλησε επίκαιρα.

Ακολούθησε το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προβλήθηκε ταινία για τους Αγίους Τόπους.

Το προσκύνημα θα συνεχισθεί μέχρι της 9ης Δεκεμβρίου ε.ε.

TOP NEWS