Τριήμερο πένθος στη Λαμία για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη Φθιώτιδος – Αύριο το Ύστατο Χαίρε

  • Dogma
φθιώτιδος

Πρόσωπα βουβά,θλιμμένα με  μάτια υγρά, καταφθάνουν διαρκώς στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Μακαριοστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Για τον επί  23 συναπτά έτη Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας, ένας από τους πιο αγαπητούς Ιεράρχες με πλούσια προσφορά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης, αποφάσισε, για την απόδοση τιμών στο Μακαριστό Μητροπολίτη κυρο Νικόλαο ομόφωνα τα ακόλουθα:

Να κηρύξει τριήμερο πένθος για το Δήμο Λαμιέων.
Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά επί 23 συναπτά έτη.
Να κυματίζει μεσίστια η σημαία  στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Λαμιέων και  σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα από σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.
Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και συνεργάτες του κοιμηθέντος.
Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μετά του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ν. Σταυρογιάννη στην Εξόδιο Ακολουθία του, να  ακολουθήσει την επικήδειο πομπή και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.Να παιανίσει η Δημοτική Φιλαρμονική  κατά τη διάρκεια της Εξοδίου πομπής.
Την ημέρα της ΕξοδίουΑκολουθίας, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου.
Να αποσταλεί η παρούσα απόφαση  στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Το σκήνωμα του Μητροπολίτη έχει τεθεί από το απόγευμα της Κυριακής σε λαϊκό προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η κηδεία θα γίνει στις 11:00′ το πρωί της Τρίτης.Τα καταστήματα στη Λαμία την Τρίτη, ήμερα της κηδείας, θα παραμείνουν κλειστά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐκσου, και οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Φθιώτιδας, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστές.

Οι αρχές του τόπου, μετά του κλήρου και των πιστών υποδέχτηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο τον Μητροπολίτη τους και τον συνόδευσαν στον Μητροπολιτικό του Ναό όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί στις 11:00’ που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπως ήταν η επιθυμία του.

Διαβάστε επίσης: Στην αγκαλιά της Φθιώτιδας το σκήνωμα του Μακαριστού Ποιμενάρχη της

TOP NEWS