Τρισαρχιερατικός εσπερινός Υπαπαντής στη Σαντορίνη

  • Dogma

 Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 01 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης.

Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 01 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στα Φηρά της Σαντορίνης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμοθέου με τη συμμετοχή και των Μητροπολιτών Θήρας κ.Αμφιλοχίου και Σύρου κ.Δωροθέου Β’, πλειάδος κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Θήρας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, πολλών χριστιανών, παρόλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές των Κυκλάδων Αικατερίνη Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο κ.Αμφιλόχιος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς, ειπών μεταξύ άλλων ότι, η παρουσία τους καταδεικνύει και την ενότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας και μετά των άλλων, και των εγγύς και των μακράν.

Ο χοροστατήσας κ.Τιμόθεος στο εμπνευσμένο θεολογικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στα Παλαιοδιαθηκικά Αναγνώσματα της ημέρας, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραγγελίες του Νομοδότη Θεού περί της αφιερώσεως των πρωτοτόκων και του καθαρισμού των μητέρων γυναικών, και γιατί, οι μη έχοντες ανάγκη καθαρισμού, η Παναγία Μητέρα και ο Ιησούς Χριστός προσήλθαν στο Ναό. Επίσης εκτενή αναφορά έκανε και στα δύο άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της εορτής, τον Δίκαιο Συμεών και την Προφήτιδα Άννα και το συμβολισμό τους στη ζωή της Εκκλησίας. Ο Σεβ. κατέληξε με την προτροπή προς τους Χριστιανούς να σπεύδουν πάντοτε με εσωτερική καθαρότητα εις υπάντηση του Κυρίου.

TOP NEWS