Τρόφιμα σε 1000 οικογένειες από την Αποστολή και τον IOCC

  • Dogma
τρόφιμα

Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, αυγά και νωπό κοτόπουλο, αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής, θα προσφέρει για δέκα συνεχείς μήνες, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε 1000 οικογένειες με ανήλικα παιδιά που ζούνε στο όριο της ακραίας φτώχειας.

Η δράση αυτή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος GIVE FOR GREECE IIΙ του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC με την στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ελληνοαμερικανικών ιδρυμάτων και Αμερικανών πολιτών.

Στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκτός από τη βοήθεια των ανθρώπων που προμηθεύονται τα τρόφιμα, είναι μέσω των αγορών αυτών να ενισχυθεί η ελληνική αγροτική οικονομία.

Η βοήθεια αυτή έρχεται ως συμπλήρωμα της βοήθειας που λαμβάνουν, από την «Αποστολή», σε πακέτα τροφίμων ξηράς τροφής, μέσω των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Κυνηγού, επί της οδού Βουλιαγμένης, παραδόθηκαν από τον Γενικό Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα οι πρώτες κάρτες με τις οποίες οι οικογένειες, που επιλέχτηκαν με κριτήριο το πολύ χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, θα μπορούν να προμηθεύονται καθημερινά ή όποτε αυτές έχουν ανάγκη, τις ποσότητες φρέσκων τροφίμων αξίας €45 μηνιαίως επί δέκα μήνες.

Το ίδρυμα «John L. Santikos Foundation of the SAN ANTONIO AREA FOUNDATION», υπήρξε βασικός χρηματοδότης του προγράμματος που υποστήριξαν επίσης τα ελληνοαμερικανικά ιδρύματα: The Hellenic Initiative (THI), και πλήθος ιδιωτών των ΗΠΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στη συνεργασία της «Αποστολής» με τον IOCC χαρακτηρίζοντας την ως συνεργασία αμοιβαίας αγάπης και στήριξης οικογενειών από την οικονομική κρίση. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αμερικής και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο επισημαίνοντας ότι «η διάκριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παραμένει κυρίαρχος στόχος της Αποστολής».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «GIVE FOR GREECE IIΙ» συνολικά έχει στηρίξει 6.367 άτομα, 3.354 οικογένειες με παιδιά, 342 μονογονεϊκές οικογένειες και 124 οικογένειες ΑΜΕΑ.

TOP NEWS