Βενιζέλος: Δεν έγινε διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους – Χωρίς αρμοδιότητα Πρωθυπουργός- Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
βενιζέλος

«Η συμφωνία προθέσεων ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο δεν έχει πρακτικά, δημοσιονομικά κανένα αποτέλεσμα», τόνισε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα». 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Θέμα FM» σχολίασε τη πρόθεση συμφωνίας μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι αυτό που δεν έγινε, είναι ένα βήμα για το διαχωρισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι είναι προβληματικό νομικά και ιστορικά το μέρος της συμφωνίας που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία δηλώνοντας σαφώς: «Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και η Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η συμφωνία προθέσεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο δεν έχει πρακτικά, δημοσιονομικά κανένα αποτέλεσμα.

«Είναι εύλογη η αναταραχή και η ανασφάλεια που υπάρχει στις τάξεις του κλήρου», σημείωσε.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν συντρέχουν οι λόγοι για να γίνει». «Η αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται. Τώρα ρίχνεται αυτό ως κάρβουνο καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Δεν υπάρχει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται για να προχωρήσει», ανέφερε.

Ειδικότερα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Η αποσύνδεση με τη διάλυση της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Είμαι υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με τη συμμετοχή, για παράδειγμα, δημάρχων στη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS