Βολές Γλυφάδας Αντώνιου κατά Αμερικής Ελπιδοφόρου για τη βάπτιση στη Βουλιαγμένη- Αναλυτικά η επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο

  • Dogma

Την ενόχλησή του για τη βάπτιση που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, εκφράζει με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας. Όπως σημειώνει ο κ. Αντώνιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενήργησε αντικανονικώς εντός των ορίων της Μητρόπολής του, υπογραμμίζοντας ότι αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι τα παιδιά  «ανατρέφονται από δύο πρόσωπα τουιδίου φύλου».

Στην επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο,  ο Μητροπολίτη Γλυφάδας, τονίζει ότι ο  κ. Ελπιδοφόρος του ζήτησε εγγράφως άδεια να τελέσει «βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση» χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι τα παιδιά δεν ανατρέφονται σε οικογένεια «κατά τα θέσμια της Εκκλησίας».

Ο Ποιμενάρχης Γλυφάδας, υπογραμμίζει ότι είχε δώσει την άδειά του, δεν παρευρέθηκε στο μυστήριο και ότι αποστέλλει την επιστολή «εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη», ενώ σημειώνει δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ούτε πριν, ούτε μετά το μυστήριο. Τονίζει, μάλιστα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενήργησε αυτοβούλως και αντικανονικώς εντός της Μητρόπολής του.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο 

 

TOP NEWS