Ζωντανή αναμετάδοση: Το τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Ποιμενάρχη Φθιώτιδος

  • Dogma
φθιώτιδος

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση με τον κατάμεσστο Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Λαμίας την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδας κυρού Νικολάου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Αυτή την ώρα με δάκρυα στα μάτια και τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους Ιεράρχες, κλήρος και λαός αποχαιρετούν τον αγαπητό Μακαριστό Ποιμενάρχη Φθιώτιδος, ο οποίος έφυγε ξαφνικά στα 71 του χρόνια το Σάββατο 27 Ιουλίου, αφήνοντας κενό δυσαναπλήρωτο.

Παρευρίσκονται οι Μητροπολίτες Μεσογαίας κ. Νικόλαος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Περιστερίου κ. Κλήμης, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Θηβών κ. Γεώργιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Κηφισίας κ.Κύριλος, Παροναξίας κ.Καλλίνικος, Κορίνθου κ.Διονύσιος, Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος, Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος,Γλυφάδας κ.Αντώνιος, Ιλίου και Αχαρνών κ.Αθηναγόρας, Εδέσσης κ.Ιωήλ, Σινά και Ραιθώ κ.Δαμιανός, Βύρωνος και Υμηττού κ.Δανιήλ, Κερκύρας κ.Νεκτάριος, καθώς και  ο Μητροπολίτης Μουάνζας Ιερώνυμος από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δείτε τη ζωντανή αναμετάδοση από το star Κεντρικής Ελλάδας

Στις 13.00 η πομπή του Ιερού σκηνώματος θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως της Λαμίας, συνοδεία Στρατιωτικών αγημάτων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και θα γίνει η απόδοση τιμών στο πρόσωπο του μακαριστού Ποιμενάρχου.

Τέλος, η πομπή  των αυτοκινήτων, που θα συνοδεύει το Ιερό σκήνωμα θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: Μακαριστός Φθιώτιδος: 1948-2019 – Η ζωή και το έργο πολυαγαπημένου Ποιμενάρχη – Βίντεο

Ιερά Μονή Δαμάστας: Η τελευταία κατοικία του Μακαριστού Ποιμενάρχη Φθιώτιδος

TOP NEWS