Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Γρηγορίου Σκρέκα

  • Δόγμα

Διακόνησε κοντά σε έξι Μητροπολίτες, τους Μακαριστούς Δωρόθεο, Διονύσιο, Σεραφείμ, Στέφανο, Αλέξιο και Χρυσόστομο.

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 το μεσημέρι εξεδήμησε προς Κύριον ο σεβαστός Πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σκρέκας, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων, σε ηλικία 89 ετών.

Ο μακαριστός π. Γρηγόριος καταγόταν από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 26η Ιουλίου 1959 και Ιερέας την 15η Αυγούστου 1959  από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Δωρόθεο.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο από 1 Σεπτεμβρίου 1959 έως 28 Φεβρουαρίου 1971 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Καλονερίου, από 1 Μαρτίου 1971 έως 30 Ιουλίου 1996 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μεγαλοχωρίου και από 1 Αυγούστου 1996 μέχρι τη συνταξιοδότηση του στις 31 Αυγούστου 2008 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο την 17 Μαΐου 2004.

Διακόνησε κοντά σε έξι Μητροπολίτες, τους Μακαριστούς Δωρόθεο, Διονύσιο, Σεραφείμ, Στέφανο, Αλέξιο και Χρυσόστομο.

Παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα υπήρξε άμισθος, υποδειγματικός Διαχειριστής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Μεγάλων Καλυβίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να κάνει μια ευλογημένη οικογένεια.

Συμφώνως με τα ληφθέντα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το μεσημέρι και ώρα 12:00.

Αιωνία η μνήμη!

TOP NEWS