Ι. Κονιδάρης: «Καθαρή ήττα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών»

  • Dogma
κονιδάρης

Ο ομότιμος καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών Ι.Κονιδάρης, δηλώνει πως η θέση του Αρχιεπισκόπου καθίσταται πλέον προβληματική.

Με μια εξαιρετικά σκληρή δήλωση, η οποία κάνει λόγο για «καθαρή ήττα», παίρνει θέση ο ομότιμος καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, Ιωάννης Κονιδάρης, σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως προκύπτει από το ανακοινωθέν της Συνόδου και απ’ όσα έχουν διαρρεύσει και γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή.

«Θεωρώ ότι για πρώτη φορά σημειώνεται μία τόσο καθαρή ήττα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Σώμα της Ιεραρχίας. Η θέση του Αρχιεπισκόπου, κατά την άποψή μου, καθίσταται πλέον προβληματική και είναι προφανές ότι εφόσον η απόφαση εκδόθηκε ομόφωνα τίθεται ένα ζήτημα πλέον για τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο και τη θέση ως επικεφαλής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Αρχής, δηλαδή της Ιεραρχίας».

Είχε προηγηθεί η απόφαση να παραμείνει το μισθολογικό των κληρικών ως έχει, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκεί σημειώθηκαν οι αποχωρήσεις των μητροπολιτών Μεσσηνίας και Καισαριανής, γεγονός που οδήγησε στην υπαναχώρηση του Αρχιεπισκόπου και την εξαίρεση του μισθολογικού από τη σχετική συμφωνία.

Πηγή: ethnos.gr

TOP NEWS