Κατερίνη: Θερμή υποδοχή λειψάνου Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία

  • Dogma
δαυίδ

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και παρουσία πλήθους πιστών η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, το οποίο εκόμισε  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία Πανοσιολιογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Γαβριήλ, ανταποκρινόμενος ευγενώς στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών προσήλθαν με δέος να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Δαυίδ.

Αμέσως μετά την υποδοχή, ακολούθησε ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου και η προσφώνηση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την τιμή  της κομίσεως του χαριτόβρυτου ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαυίδ που ασκήτεψε με υπομονή και μετάνοια.

Παράλληλα, ευχαρίστησε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής  για τη μεγάλη ευλογία και την ιδιαίτερη ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση που δίδουν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας.

Στη συνέχεια, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία Πανοσιολιογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Γαβριήλ πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ένας σύγχρονος  Άγιος: ο Όσιος  Ιάκωβος  ο »με συγχωρείτε»», καθηλώνοντας το πολυπληθές κοινό.

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος, με το μεστό λόγο που τον διακρίνει, αναφέρθηκε σε άγνωστα περιστατικά και σε θαυμαστά γεγονότα τόσο από την πνευματική συναναστροφή του, όσο και από τον αγιασμένο βίο του σύγχρονου Οσίου της εποχής μας Ιάκωβου Τσαλίκη.

5 συνημμένα

TOP NEWS