Ο π. Ανδρέας Βυθούλκας νέος Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

  • Dogma
ανδρέας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διόρισε στη θέση του Πρωτοσύγκελου τον π. Ανδρέα Βυθούλκα, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναστάσεως του Κυρίου στην πόλη Μπρούκβιλ του Λονγκ Άιλαντ, Νέας Υόρκης.

Ο π. Ανδρέας είναι εκ των κορυφαίων και πλέον επιτυχημένων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Είναι έγγαμος με την πρεσβυτέρα Ανθούλα και έχουν δύο δίδυμα αγόρια τον Νικόλαο και τον Πέτρο 13 ετών.

Ο π. Ανδρέας γεννήθηκε στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, όπου μαθήτευσε στο Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου. Ο πατέρας του κατάγεται από  την Ζάκυνθο και η μητέρα του από την Κω.

Σε δήλωση του στον «Εθνικό Κήρυκα», είπε ότι «αισθάνομαι τιμή και συγκίνηση που με επέλεξε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος μας κ. Ελπιδοφόρος, στον οποίον είπα χωρίς κανένα δισταγμό ότι είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω».

Ο Αρχιεπίσκοπος θα ανακοινώσει επίσημα τον διορισμό του π. Ανδρέα Βυθούλκα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Ο π. Ανδρέας θα διαδεχθεί τον μέχρι τώρα πρωτοσύγκελο Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του. Υπενθυμίζεται ότι ο Επίσκοπος Αντώνιος είχε εξαγγείλει άλλες δύο φορές την παραίτηση του στο παρελθόν.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ