Εορτές και γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Απριλίου

  • Dogma
σήμερα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Απριλίου.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Μάρτυρος Νίκης και ετέρων Οκτώ Οσιομαρτύρων και Αναχωρητών. Μακεδονίου πατριάρχου Κων/πόλεως.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Απριλίου.

404 π.Χ. Με τη νίκη των Σπαρτιατών υπό τον Λύσανδρο επί των Αθηναίων τελειώνει ο Πελοποννησιακός πόλεμος.

1595 Πεθαίνει ο Τορκουάτο Τάσο, Ιταλός αναγεννησιακός ποιητής.

1744 Πεθαίνει ο Άντερς Κέλσιους, Σουηδός αστρονόμος, δημιουργός της κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας που φέρει το όνομά του.

1840 Γεννιέται ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Ρώσος συνθέτης. Από τις πιο γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες του «Ο Καρυοθραύστη» και «Η Λίμνη των Κύκνων».

1850 σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

1874 Γεννιέται ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι, ο γνωστός Ιταλός εφευρέτης του ασυρμάτου. Τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1909.

1994 σαν σήμερα 25 Απριλίου πεθαίνει ύστερα από τρίχρονη μάχη με τον καρκίνο ο πολιτικός και υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γεώργιος Γεννηματάς. Με τον Γιώργο Γεννηματά έχουν συνδεθεί η Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, η επιστροφή των πολιτικών προσφύγων του Δημοκρατικού Στρατού, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και η ψήφος στα 18.

1996 Η Ελλάδα αναγνωρίζει επίσημα την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, ως ανεξάρτητο κράτος.

TOP NEWS