Αμερικής Ελπιδοφόρος: Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα – Διεξάγεται μια αδελφοκτονία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδίμηρου της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Μανχάταν τελέστηκε προσευχή για τον ουκρανικό λαό, όπου παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως κ. Αντώνιος, της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Αμερικής, και ο Αρχιεπίσκοπος Παμφύλου κ. Δανιήλ.

Στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Μανχάταν, η οποία αποτέλεσε ένα δείγμα υποστήριξης προς την ουκρανική διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την συμπαράσταση του στον Ουκρανικό λαό ενώ παράλληλα καταδίκασε την Ρωσική εισβολή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος κατά την ομιλία του τόνισε πως πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος τώρα. Να σταματήσει άμεσα κάθε πράξη βίας, οτιδήποτε σκορπίζει πόνο και θάνατο. Να επικρατήσει η λογική, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η συμφιλίωση και η αλληλεγγύη, το φως του Αναστάντος Χριστού, το δώρο της ζωής. Ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο ως μια αδελφοκτονία που διεξάγεται αυτή την στιγμή μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας που παρείχε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, συγκεντρώνοντας το χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων για τους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου 

 

TOP NEWS