Ανοίγει στις 18 Μαΐου η Παναγία Σουμελά

  • Dogma
σουμελά

Στις 18 Μαΐου πρόκειται να ανοίξει για τους επισκέπτες το πρώτο τμήμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης , οι  οποίες ξεκίνησαν το 2016.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μάλιστα,  έχει αιτηθεί στις τουρκικές αρχές να του δοθεί άδεια για την τέλεση ορθόδοξης λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο του 2019 και αναμένει ακόμη την απάντηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, το πρώτο μέρος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά αναμένεται  να ανοίξει τη νέα τουριστική περίοδο στην «Εβδομάδα Μουσείων».

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείου Anadolu, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αιβαζόγλου δήλωσε ότι το μοναστήρι θα γίνει πόλος έλξης από ντόπιους και ξένους επισκέπτες καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κ. Αϊβασόγλου ανέφερε ότι πρώτο στάδιο της αναστήλωσης ολοκληρώθηκε και η Μονή είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες.

«Στο πρώτο μέρος, καθαρίστηκαν 4.000 τόνοι βράχων για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επισκεπτών μας. Επιπλέον ανασχεδιάστηκε μονοπάτι 300 μέτρων για το Μοναστήρι και αποκαταστάθηκαν τα ιστορικά υδραγωγεία, το κτίριο εισόδου και οι σκάλες που οδηγούσαν στο μοναστήρι. Έχουμε επιταχύνει τώρα τα έργα μας για να καθαρίσουμε το περιβάλλον και να είναι όλα έτοιμα να ανοίξει και πάλι».

Διαβάστε επίσης: Βάζουν τελεφερίκ στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

Παναγία Σουμελά – Η εκπληκτική ιστορία της θαυματουργής εικόνας

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ