Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: Η Εκκλησία θα είναι παρούσα στον τιτάνιο αγώνα για την επούλωση των πληγών

  • ΔΟΓΜΑ

Τη βαθιά θλίψη και οδύνη του εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος για την ανείπωτη καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι πρωτοφανείς πλημμύρες οι οποίες εκδηλώθηκαν στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με συνέπεια να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι στην Κουινσλάνδη και τη Νέα Νότια Ουαλία, να έχουν απομακρυνθεί χιλιάδες από τις εστίες τους και να έχουν προκληθεί ανυπολόγιστες υλικές ζημιές στα νοικοκυριά και στις δημόσιες υποδομές.

Καθόσον η Νέα Νότια Ουαλία παραμένει στη δίνη των ακραίων καιρικών φαινομένων, ο Σεβασμιώτατος δηλώνει τη συμπαράστασή του προς όσους εξακολουθούν να δίνουν άνιση μάχη με τις καταστρεπτικές πλημμύρες, ιδιαιτέρως δε προς τα μέλη των σωστικών συνεργείων που αγωνίζονται με αυτοθυσία στο πεδίο της κρίσεως.

«Είναι ανάγκη να διατηρήσουμε στο ακέραιο την ελπίδα και την εμπιστοσύνη μας στον Πανάγαθο Θεό», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του, προτρέποντας τους πιστούς να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσευχές τους, «με καρδιακή θέρμη και με ακλόνητη πίστη ότι ο ουράνιος Πατέρας μας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει».

Επισημαίνει δε ότι και η τοπική Εκκλησία δε θα εγκαταλείψει κανέναν, αλλά θα είναι παρούσα στην επόμενη ημέρα, τόσο στον τιτάνιο αγώνα για την επούλωση των πληγών από την τρέχουσα δοκιμασία, όσο και στον παράλληλο αγώνα για τη συνειδητοποίηση της επιτακτικής ανάγκης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας:

Αγαπητά μου παιδιά,

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη παρακολουθώ τις εικόνες ανείπωτης καταστροφής που έχουν προκαλέσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία εξελίσσονται για δεύτερη εβδομάδα σε περιοχές της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας.

Προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους και για την εξ ύψους παρηγορία των συγγενών και οικείων τους, όπως επίσης για την ανακούφιση των τραυματιών και των πληγέντων και για την ενδυνάμωση όσων εξακολουθούν να δίνουν άνιση μάχη με τις καταστρεπτικές πλημμύρες, ιδιαιτέρως των μελών των σωστικών συνεργείων που αγωνίζονται με αυτοθυσία στο πεδίο της κρίσεως.

Σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές ώρες για όλη την αυστραλιανή κοινωνία και ιδίως για τους κατοίκους της Νέας Νοτίου Ουαλίας, οι οποίοι εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πρωτοφανείς πλημμύρες, είναι ανάγκη να διατηρήσουμε στο ακέραιο την ελπίδα και την εμπιστοσύνη μας στον Πανάγαθο Θεό. Σας προτρέπω να συνεχίσετε και να εντείνετε τις προσευχές σας, με καρδιακή θέρμη και με ακλόνητη πίστη ότι ο ουράνιος Πατέρας μας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει.

Όπως δε θα εγκαταλείψει κανέναν και η τοπική μας Εκκλησία, η οποία σάς διαβεβαιώνω πως θα είναι παρούσα στην επόμενη ημέρα. Παρούσα στον τιτάνιο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για την επούλωση των πληγών από την τρέχουσα δοκιμασία, αλλά και στον παράλληλο αγώνα για τη συνειδητοποίηση της επιτακτικής ανάγκης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, του «κοινού μας οίκου» όπως πολλάκις έχει διαμηνύσει ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Να έχετε την ευλογία του Θεού και την στοργική σκέπη της Παναγίας μας.

TOP NEWS