Εκκλησία της Κύπρου: Η απάντηση του Ταμασού στα … βέλη του Αρχιεπισκόπου

  • Dogma
ταμασού

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στην ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ότι δεν ενημερώθηκε για την αναχώρησή του για το εξωτερικό, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, ο οποίος όπως τονίζει, θα ενημερώσει για το ιεραποστολικό του έργο την Ιερά Σύνοδο, μέσω του ετήσιου απολογισμού του.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας σε γραπτή ανακοίνωσή του,  διερωτάται, γιατί έπρεπε αυτή τη φορά να πράξει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μεταξύ άλλων δε σημειώνει:  «σε σχέση με αναφορές των τελευταίων ημερών προς στο πρόσωπό μου και της Ιεραποστολής, την οποία υπηρετώ εδώ και 15 χρόνια, ως Προϊστάμενος του Συνοδικού Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Φιλανθρωπίας και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, αλλά και, προηγουμένως, για 14ετία (από το 1993-2007), ως υπεύθυνος του Ανθρωπιστικού Τμήματος της Ιεράς Μονής Κύκκου, επιθυμώ να δηλώσω, ότι οι μεταφράσεις και οι σχολιασμοί της δραστηριότητάς μου αυτής από τον οποιονδήποτε δεν με εκπροσωπούν, αλλά ούτε και με απασχολούν».

Επισημαίνει επίσης ότι  «ως είθισται, απολογισμό της ετήσιας δράσης μου θα δώσω γραπτώς στην Ιερά Σύνοδο, με την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς. Θα συνεχίσω την ανθρωπιστική μου δράση με τον ίδιο τρόπο, όπως, ακριβώς, πράττω, από την πρώτη ημέρα της αναλήψεως των συγκεκριμένων καθηκόντων μου. Τηρώ ευλαβικά όλους τους προβλεπόμενους κανονισμούς εμπλοκής μου σε ανθρωπιστικές αποστολές, τις οποίες συνεχίζει να στηρίζει η Ιερά Μονή Κύκκου, την οποία και δημόσια ευχαριστώ. Αδυνατώ να αντιληφθώ, γιατί οι συγκεκριμένες πρόσφατες δράσεις μου, που έγιναν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που γίνονται τα τελευταία 29 χρόνια, θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά».

Ο Ποιμενάρχης Ταμασού δεν παραλείπει να τονίσει ότι «αγάπη και Σεβασμός είναι οι σταθερές μου απαντήσεις σε όλα αυτά και, ως εκ τούτου. Παραμένω δε στοχοπροσηλωμένος στο ιερό νόημα των Αγίων Ημερών, που διάγουμε, της συγχώρεσης και της μετάνοιας, αλλά και στα ανθρωπιστικά ιδεώδη του ιερού Ευαγγελίου, τα οποία αποτελούν και τα μοναδικά κίνητρα των πρωτοβουλιών, που λαμβάνω στον τομέα αυτό».

Καταλήγει δε με το εύγλωττο συμπέρασμα ότι «το θέμα εκ μέρους μου θεωρείται λήξαν. Ειρήνη πάσι».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μέσω γραπτής ανακοίνωσής του, ήταν πυρ και μανία με τις ενέργειες του Μητροπολίτη, ο οποίος αποφάσισε να ταξιδέψει στο εξωτερικό χωρίς, όπως υποστήριζε, να λάβει άδεια από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το γραφείο του Αρχιεπισκόπου αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ο Διευθυντής του Γραφείου ενημέρωσε σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο και δίδει στην δημοσιότητα την επιστολή που είχε αποστείλει ο Ταμασού Ησαΐας ενημερώνοντας ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό από τις 23 μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

«Με έκπληξη ο Μακαριώτατος είδε από τα δελτία ειδήσεων ότι ο Πανιερώτατος μετέβη στην Πολωνία για “ιεραποστολικούς λόγους”».

Με πληροφορίες από:reporter.com.cy

TOP NEWS