Εκκλησία της Κύπρου: Ο Αρχιεπίσκοπος «ευρίσκεται εν ζωή» – Δε σκοπεύει να παραιτηθεί

  • Dogma
κύπρου

Εκκλησία της Κύπρου: Ξεκάθαρο μήνυμα στα περί παραίτησης του Προκαθήμενου της Εκκλησίας από την Αρχιεπισκοπή – Ο Αρχιεπίσκοπος δε σκοπεύει να παραιτηθεί όπως διαδίδεται: «ευρίσκεται εν ζωή»

Έκπληξη εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τη μετάβαση του Μητροπολίτη Ταμασού στο εξωτερικό για «ιεραποστολικούς λόγους» με την Αρχιεπισκοπή να απαντά στον θεολόγο Θεόδωρο Κυριακού πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β βρίσκεται εν ζωή και ασκεί τα καθήκοντά του και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί όπως εργολαβικά διαδίδεται.

«Οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση για τη διαδοχή του είναι εκ του πονηρού. Ένας Θεολόγος δε, θα πρέπει με το λόγο του να προάγει τις ευαγγελικές αλήθειες και όχι τους στόχους φερέλπιδων δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού θρόνου».

Στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής σχολιάζονται αναφορές του κ. Κυριακού με τις οποίες αφήνει αιχμές κατά του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου για μη ενημέρωση του Αρχιεπισκόπου για την επιστολή του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής για το ταξίδι του στην Πολωνία, καθώς και διάφορες συζητήσεις για τη διαδοχή του.

Το γραφείο του Αρχιεπισκόπου αναφέρει στην ανακοίνωση ότι ο Διευθυντής του Γραφείου ενημέρωσε σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο και δίδει στην δημοσιότητα την επιστολή που είχε αποστείλει ο Ταμασού Ησιαίας ενημερώνοντας ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό από τις 23 μέχρι και τις 30 Μαρτίου,

«Με έκπληξη ο Μακαριώτατος είδε από τα δελτία ειδήσεων ότι ο Πανιερώτατος μετέβη στην Πολωνία για «ιεραποστολικούς λόγους».

Υπενθυμίζεται, προστίθεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εν ζωή, ασκεί τα καθήκοντά του και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί όπως εργολαβικά διαδίδεται.

Ευρισκόμενοι προ των πυλών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, ευχόμαστε να πρυτανεύσει το πνεύμα της αγάπης και της ταπείνωσης, ώστε «ἀκατακρίτως φθάσαι προσκυνῆσαι καὶ τήν ἁγίαν Ἀνάστασιν», καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Πηγή: cyprustimes.com

TOP NEWS