Ελληνικός διαγωνισμός ορθογραφίας στο σχολείο «Αργύριος Φάντης» του Μπρούκλιν

  • Δόγμα

Η Στέλλα Βασιλειάδου επικεφαλής του τμήματος Ελληνικών σπουδών του Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” με μαθητές της που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ορθογραφίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την Τρίτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ελληνικός διαγωνισμός ορθογραφίας στο σχολείο “Αργύριος Φάντης” της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν Νέας Υόρκης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Β’ Γυμνασίου (8η τάξη) εξασκήθηκαν στις λέξεις ορθογραφίας και συμμετείχαν γεμάτοι/ες ενθουσιασμό. Οι τάξεις από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Δ’ τάξη διαγωνίστηκαν με τους συνομηλίκους τους ενώ από την Ε’ τάξη μέχρι και τη Β’ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε ένας μεγαλύτερος διαγωνισμός με 3 νικητές. Ο πρώτος νικητής έλαβε το έπαθλο των $300, ο δεύτερος των $200 και ο τρίτος των $100, μια ευγενική χορηγία από τους χορηγούς: Ζωή Κουτσουπάκη (από τη Signature Bank) και την εταιρεία Mega Contracting.

Η Στέλλα Βασιλειάδου επικεφαλής του τμήματος Ελληνικών σπουδών του Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” με μαθητές της που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ορθογραφίας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ενισχυθεί η ελληνομάθεια και ο φιλελληνισμός στους μαθητές και τις μαθήτριές του σχολείου. Πέρα από τα ακαδημαϊκά οφέλη ενός τέτοιου διαγωνισμού όπως είναι ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, η βελτίωση της ορθογραφίας και του γραπτού λόγου, οι μαθητές και μαθήτριές μέσα από την ευγενή άμιλλα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τη συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια της οποίας εμψύχωναν ο ένας τον άλλον. Τα ονόματα των νικητών από κάθε τάξη:

Νηπιαγωγείο: Hudson Lopez

Α’ τάξη: Theodoros Passias

Β’ τάξη: Patrick Hunt

Γ’ τάξη: Alexander Mimitos-Bychkov & Elias Sotiriadis

Δ’ τάξη: Georgios Passias

1η θέση: Maria Sotiriadis (Από την Ε’ τάξη)

2η θέση: Alexander Cantwell (Από την ΣΤ’ τάξη)

3η θέση: Olivia Arnaud (Από την Α’ Γυμνασίου)

Πηγή: https://www.ekirikas.com/

TOP NEWS