Εορτή Τριών Ιεραρχών στο Λονδίνο

  • Dogma
τριών ιεραρχών

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, 30 Ιανουαρίου 2023, στον Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ Golders Green του Λονδίνου, για τον εορτασμό των ελληνικών και χριστιανικών γραμμάτων καθώς και για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ. Βυζαντινοί ύμνοι ακούστηκαν από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Αρχιεπισκοπής, που διηύθυνε ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωσήφ Παλιούρας.

Η εκδήλωση των ελληνικών και χριστιανικών γραμμάτων ολοκληρώθηκε με μια αφηγηματική περιπλάνηση από την κ. Κατερίνα Μπαροτσάκη, όπου συνδύασε απαγγελία στίχων ποιητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος ομίλησε κατά την έναρξη και το τέλος της εορτής, ευχαρίστησε τον ομιλητή, τους συμμετέχοντες, την διοργανώτρια της εκδήλωσης κα Ισμήνη Χατζηγιάννη – Γκίκα, Συντονίστρια του Κεντρικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ι. Αρχιεπισκοπής, την ενορία που φιλοξένησε την εκδήλωση, τον ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερο κ. Βασίλειο Παπαθανασίου, καθώς και όλους τους παρευρισκομένους.

Παρόντες ήταν ο  Μητροπολίτης Κολωνίας κ. Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Χρήστος Γούλας και της Κύπρου κ. Οδυσσέας Οδυσσέως, οι οποίοι επίσης απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεώργιος Δρακόπουλος και η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία κ. Βερώνη Ειρήνη.

Συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, δάσκαλοι Ελληνικών Σχολείων και πολλοί πιστοί.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε επίσημη δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

TOP NEWS