Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ

  • Dogma
χαιρετισμών

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, κατά την οποία τελέστηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και συμμετείχαν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αραβισσού κ. Κασσιανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Δράμας κ. Δωρόθεος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, ο Εντιμολ. κ. Επαμεινώνδας Πανταζόπουλος, Άρχων Ασηκρήτης της Μ.τ.Χ.Ε., ως εκπρόσωπος της Αδελφότητος Οφφικιαλίων “Παναγία η Παμμακάριστος”, κληρικοί και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό, καθώς και ο εξ Αμερικής ανεψιός του εκλιπόντος Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Νεραντζούλης με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Γεωργία.

Στη συνέχεια, παρετέθη επιμνημόσυνος δεξίωση, κατά την οποία ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο και την προσφορά του μακαριστού Νικομηδείας Ιωακείμ, πνευματικού αδελφού Αυτού. Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος εκδόθηκε καλαίσθητο αφιερωματικό τεύχος για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Ιωακείμ, μετά ταύτα Μητροπολίτη Νικομήδειας, με βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό, το οποίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου της Χαλκηδόνος, και τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Μητροπολίτου, παρόντος του οικείου Ποιμενάρχου και πολλών άλλων τιμώντων τη μνήμη του μακαριστού Ιωακείμ.
Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS