Φανάρι: Αύριο Κυριακή η συνάντηση Βαρθολομαίου – Τσίπρα

  • Dogma
οικουμενικού

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο αναμένεται να γίνει αύριο, Κυριακή 6 Μαρτιου 2022, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος το Φανάρι.Οι δύο άνδρες αναμένεται ανταλλάξουν απόψεις και για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή

«Το Πατριαρχείο μας και εγώ ως άτομο έχουμε γίνει στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και πρόσθεσε ότι «σήμερα βλέπουμε πόσο δίκιο είχαμε που ενεργήσαμε με αυτόν τον τρόπο. Θα θέλαμε, ωστόσο, το Ρωσικό Κράτος και η Εκκλησία να μην μας δείχνουν τόση εχθρότητα, προς εμένα και προς το πατριαρχείο, και να αποδέχονται αυτήν την απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι ο  Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τον πόλεμο στην Ουρκανία φοβερά αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Οι συνέπειες θα είναι δραματικές, ο κόσμος μετά την 24η Φλεβάρη θα είναι διαφορετικός» είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του σχολιάζοντας πως «ξυπνήσαμε σ’ έναν κόσμο διπολικό με σκληρό Ψυχρό Πόλεμο».

Ο κ. Τσίπρας, βρίσκεται από χθες Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την οικογένειά του ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε το Φανάρι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να του ευχηθεί «ταχεία ανάρρωση», κατά την νοσηλεία του από κορωνοιό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, όποτε και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Φωτογραφία αρχείου: intimenews

TOP NEWS