Για πρώτη φορά συναντώνται Πατριάρχης Μόσχας με Πάπα

  • Dogma
μόσχας

Οι προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Μόσχας θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά το Σχίσμα μεταξύ Δυτικών και Ανατολικών τον 11ο αιώνα.

Η ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη  Μόσχας Κύριλλο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Αβάνας, στην Κούβα, σε ενδιάμεση στάση που θα πραγματοποιήσει ο Ποντίφικας στο ταξίδι του για το Μεξικό, σύμφωνα με σημερινή σχετική κοινή ανακοίνωση.

«Η Αγία Έδρα και το Πατριαρχείο της Μόσχας έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν ότι με τη χάρη του Θεού, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών θα συναντηθούν στις 12 Φεβρουαρίου», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Η συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει στο περιθώριο επίσκεψης στη Λατινική Αμερική του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, όπως και ταξιδιού στο Μεξικό του Ποντίφικα, θα αρχίσει με δίωρες συνομιλίες και «θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή μιας κοινής δήλωσης», επισημαίνεται στην ίδια κοινή ανακοίνωση.

Η συνάντηση αυτή «προετοιμαζόταν από καιρό» και «σηματοδοτεί ένα σημαντικό στάδιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών», όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, το κύριο θέμα που θα συζητήσουν ο πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα είναι ο διωγμός των Χριστιανών.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία, Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έχει συνάντηση με Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ κι επισημαίνουν ότι η επικείμενη συνάντησή τους θα είναι ένα από τα σημαντικότερα για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Εκκλησίας.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ