Η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε ρωσική εκκλησία στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)

  • Dogma
αγίου πνεύματος

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 7 Ιουνίου με το παλαιό ημερολόγιο, 20 Ιουνίου με το νέο ημερολόγιο, εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος σε ρώσικη εκκλησία στα Ιεροσόλυμα.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος εορτάσηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Δυτική Ιερουσαλήμ του Πατριαρχείου Μόσχας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας για την εορτή του Αγίου Πνεύματος:

Την Δευτέραν του Αγίου Πνεύματος, 7ην / 20ην Ιουνίου 2016, εωρτάσθη η εορτή του Αγίου Πνεύματος εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος εις την Δυτικήν Ιερουσαλήμ του Πατριαρχείου Μόσχας.

αγίου πνεύματος

Εις τον Ιερόν Ναόν τούτον τη προσκλήσει της Ρωσικής Πνευματικής Αποστολής (MISSIA) προεξήρξε της θείας Λειτουργίας και της όλης εορτής και πανηγύρεως ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, του Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου όντος εις την Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδοξίας εν Κρήτη, συλλειτουργούντων αυτώ του Προισταμένου της MISSIA Αρχιμανδρίτου π. Αλεξάνδρου και του βοηθούντος αυτώ Αρχιμανδρίτου π. Λεοντίου, του εν Μόσχα Πατριαρχικού Επιτρόπου και Εξάρχου Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου, παρεπιδημούντων Ιερομονάχων και Ιεροδιακόνων του Πατριαρχείου της Ρωσίας, του Ιεροδιακόνου Μάρκου, ψαλλούσης ρωσιστί της χορωδίας των μοναζουσών της Ρωσικής ταύτης Αποστολής και μετεχόντων ευλαβών Ρωσοφώνων αλλά και Αραβοφώνων προσκυνητών.

αγίου πνεύματος

Λήξαντος του Κοινωνικού, ωμίλησεν ο Σεβασμιώτατος περί της εορτής του Αγίου Πνεύματος και επέδωσεν εις τον Προιστάμενον της MISSIA Αρχιμανδρίτην π. Αλέξανδρον μεγάλην εικόνα του Παναγίου Τάφου, ο δε Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος επέδωσεν εις αυτόν ωραιότατον Αρχιερατικόν εγκόλπιον.

Μετά την θ. Λειτουργίαν η Αρχιερατική Συνοδεία κατηυθύνθη εις το ηγουμενείον, όπου παρετέθη δεξίωσις και εν συνεχεία τράπεζα υπό του Προισταμένου της MISSIA Αρχιμανδρίτου π. Αλεξάνδρου.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

 

TOP NEWS