Η Ομογένεια της Αυστραλίας τίμησε τον Αγιο Νεκτάριο

  • Dogma
αυστραλίας

 Να μιμηθούν το παράδειγμα και τις αρετές του προστάτη της ενορίας τους, ιδιαιτέρως την ταπεινότητα με την οποία υπέμενε τις δοκιμασίες του και την προθυμία με την οποία αποδεχόταν το θέλημα του Θεού στη ζωή του, προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος τους πιστούς της ενορίας Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο Fawkner της Μελβούρνης.

Ο Σεβασμιώτατος Αυστραλίας επισκέφθηκε την εορτάζουσα ενορία, μέσα στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεώς του στη Μελβούρνη, και προεξήρχε των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, πλαισιούμενος από τους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Northcote αντιστοίχως, και από κληρικούς των δύο Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Βικτώριας.

Ενα από τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος, προτού εστιάσει στον βίο και τις αρετές του τιμώμενου Αγίου, ήταν ότι η αγιότητα δεν αποτελεί γνώρισμα και προνόμιο μίας άλλης εποχής, ξένης και μακρινής από τη δική μας. «Υπάρχουν Αγιοι και στα δικά μας χρόνια», υπογράμμισε, παραπέμποντας και στον μεγάλο σύγχρονο Αγιο της Εκκλησίας μας, τον Αγιο Νεκτάριο, ενώ προσέθεσε ότι «ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς τους Αγίους βρίσκονται ανάμεσά μας, βρίσκονται στο περιβάλλον μας, τους γνωρίζουμε, αλλά πολλές φορές δεν τους υπολογίζουμε». «Η αγιότητα δεν είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός», επισήμανε χαρακτηριστικά, ωστόσο υπενθύμισε ότι προϋποθέτει μια ειλικρινή προσέγγιση και σύνδεση του ανθρώπου με τον Θεό.

 

TOP NEWS