Κωνσταντινούπολη – Σοϊλού: Αν δεν την πιάναμε, θα έφευγε στην Ελλάδα – Γυναίκα από τη Συρία η κατηγορούμενη για το μακελειό

  • Dogma
κωνσταντινουπολη

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και οι αρχές της Τουρκίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση με την έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, με τους έξι νεκρούς και τους 81 τραυματίες. Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) και το πρωί της Δευτέρας η δράστης είχε ήδη συλληφθεί. Και ομολόγησε ότι δρούσε για το PKK. Και κάπως έτσι, ενεπλάκη και η Ελλάδα!

Η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία φέρεται να ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK! Ο δε υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στην Ελλάδα!

Κατά τον Σουλαϊμάν Σοϊλού (που διαψεύδει τον εαυτό του…), οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί. Δηλαδή, το PKK ήθελε να τη σκοτώσει αλλά και να τη φυγαδεύσει στην Ελλάδα…

Εκτός όμως από την Ελλάδα, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού τα έβαλε και με τις ΗΠΑ. Η Τουρκία, είπε, δεν δέχεται τα συλλυπητήρια της Ουάσινγκτον. Και αυτό γιατί θεωρεί πως βοηθά τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους θέλει να… αφανήσει η Άγκυρα.

Η επίσημη φωτογραφία της σύλληψης 

Το όνομα της γυναίκας που έχει συλληφθεί για την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είναι Αχλάμ Αλμπασίρ και η καταγωγή της είναι από τη Συρία. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές όλα αυτά.

Γύρω από την ύποπτη της επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στήθηκε, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, ένα σόου. Πρώτα δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία της από τη στιγμή που, ενώ φορά παντελόνι παραλλαγής και μαύρη μαντίλα, φεύγει από το σημείο. Μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας δήλωσε ότι η γυναίκα κάθισε σε ένα παγκάκι για 40 με 45 λεπτά και έφυγε λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ενώ ξημερώματα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε ανακοινώσει ότι το πρόσωπο που πυροδότησε τη βόμβα είχε συλληφθεί, δόθηκε στη δημοσιότητα και το βίντεο από την επιχείρηση που έγινε στο σπίτι όπου έμενε η γυναίκα. Καταγράφηκε καρέ καρέ η στιγμή της σύλληψής της.

Πως πάνοπλοι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο σπίτι, την έριξαν στο πάτωμα και της πέρασαν χειροπέδες, την πήραν από το σημείο και έψαξαν το σπίτι για να βρουν, πολύ εύκολα, όπλα, πολλά λεφτά και χρυσό…

Στις φωτογραφίες από τη σύλληψη της είναι ξεκάθαρο ότι η γυναίκα έχει υποστεί ξυλοδαρμό, με το πρόσωπό της να είναι κατακόκκινο από τα χτυπήματα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Ρατζίπ Σοϊλού, η γυναίκα ομολόγησε ότι το PKK την εκπαίδευσε σαν κατάσκοπο και πως μπήκε στην Τουρκία παράνομα από τα σύνορα στη μεθόριο Αφρίν – Ινλίμπ για να κάνει την επίθεση.

Η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη έγινε στις 16:20 το απόγευμα της Κυριακής και ενώ ο δρόμος, όπως γίνεται καθημερινά, ήταν γεμάτος κόσμο, οικογένειες, τουρίστες, εργαζόμενους. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι παιδιά, καθώς τρεις οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

Βίντεο από το σημείο έχουν καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης αλλά και την προσπάθεια της γυναίκας που φέρεται να πυροδότησε τον μηχανισμό, να φεύγει από το σημείο.

Αμέσως μετά την έκρηξη, επικράτησε πανικός, η περιοχή αποκλείστηκε και απαγορεύτηκε στα κανάλια να δείχνουν εικόνες…

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS