Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το δείπνο Ιμάμογλου:

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως Εντιμ. κ. Ekrem İmamoğlu, παρεκάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των Χριστιανών θρησκευτικών ηγετών της Πόλεως, το βράδυ της Δευτέρας, 20 Δεκεμβρίου 2021, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων.

Τον Παναγιώτατο συνόδευαν οι εν τη Πόλει Ιεράρχες του Θρόνου, ενώ στο δείπνο είχαν προσκληθεί και Κοινοτικοί παράγοντες της Ρωμαίηκης Κοινότητας.

Ο Δήμαρχος κ. İmamoğlu καλωσόρισε τους επί κεφαλής των Εκκλησιών και τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών Κοινοτήτων της Πόλεως ευχόμενος προς όλους τους χριστιανούς συμπολίτες του καλά Χριστούγεννα.

Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον του για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη ρωμαίηκη κοινότητα, αλλά και για όλους τους χριστιανούς της Πόλεως, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις προσωπικές ευχαριστίες του προς τον κ. İmamoğlu, για τους θερμούς λόγους που διατύπωσε για το πρόσωπό του στο αφιερωματικό ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας».

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων τους οποίους απέδωσαν μέλη της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν.

 

______________

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Φωτογραφίες