Κύπρος- Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Διαφημιστικά έντυπα από υποψήφιους

  • Dogma
κύπρος

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Εκκλησία της Κύπρου με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές να απέχουν μόλις 13 ημέρες. Τα επιτελεία των υποψήφιων Αρχιεπισκόπων εργάζονται νυχθυμερόν. Τελευταία προσθήκη στο «οπλοστάσιό» του οι διαφημίσεις σε πινακίδες, τα πανό, αλλά και η διανομή φυλλαδίων από σπίτι σε σπίτι, με το βιογραφικό, φωτογραφίες και τη δράση των υποψηφίων.  

Το ζητούμενο για τους έξι υποψήφιους αρχιεπισκόπους είναι να αντλήσουν όσες το δυνατόν περισσότερες ψήφους από την τεράστια, ομολογουμένως δεξαμενή των πιστών που αγαπούν την Εκκλησία και όχι μόνο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι ψηφοφόροι, για τους οποίους δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος ιεράρχης που θα βρεθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και επομένως είναι πιο εύκολο να πειστούν να δώσουν την ψήφο σε συγκεκριμένο υποψήφιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου, αναρτώνται οι προκαταρκτικοί κατάλογοι για τις εκκλησιαστικές εκλογές και θα βρίσκονται σε κάθε ενορία και κοινότητα κάθε Αρχιερατικής Επαρχίας. Στους κατάλογους θα περιλαμβάνονται τα επιτρεπτά από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στοιχεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, στους προκαταρκτικούς καταλόγους δεν θα περιέχονται οι νέες εγγραφές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός της προκαθορισμένης περιόδου, και οι οποίες όμως θα συμπεριληφθούν στους τελικούς καταλόγους. Επιπρόσθετα, στους κατάλογους δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Με πληροφορίες από philenews.com

TOP NEWS