Κυριακή των Βαΐων στις Βρυξέλλες

  • Dogma
Κυριακή των Βαΐων

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, την Κυριακή των Βαΐων, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Όουλου κ. Ηλία (Εκκλησία της Φιλλανδίας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου.

Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων

Μαζί με τους αρχιερείς συλλειτούργησαν ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρος Τριανταφύλλου, ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευάγγελος Ψάλλας, ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Heikki Huttunen, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος κ. Αθανάσιος Τοπαρλάκης και ο Ιερολογιώτ.  Διάκονος κ. Φιλάδελφος Καφαλής.

Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων

Στον κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία αρχίζει με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και την πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση.

Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων Κυριακή των Βαΐων

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μετά την ευλογία των βαΐων, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Όουλου κ. Ηλία για την συμμετοχή του στη Θεία Λειτουργία, τον Βοηθό Επίσκοπο της Μητροπόλεως κ. Πέτρο, καθώς και όλους τους πιστούς. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Όουλου ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Μητροπολίτη Βελγίου για την τιμητική του πρόσκληση.

TOP NEWS