Μαζί στην Αίγυπτο Πάπας Φραγκίσκος και Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  • Dogma
πάπας

Μήνυμα ενότητας μετά τη ματωμένη Κυριακή των Βαΐων και τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις κατά Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο φαίνεται πως θέλουν να στείλουν ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος. Στις επιθέσεις αυτοκτονίας στον ναό του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και στον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 χριστιανοί, με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό.

«O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Αίγυπτο μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 και 29 Απριλίου», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Stampa. Όπως γράφει η εφημερίδα του Τορίνο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκλήθηκε από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Άζχαρ.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία, για μια κοινή μαρτυρία ενότητας των χριστιανών, με ένα μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, σε αυτή την δύσκολη φάση, κατά την οποία πνέουν άνεμοι πολέμου», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β’, η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των φονταμενταλιστών», σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο αναφέρεται, επίσης, ότι ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσκλήθηκε από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Άζχαρ να πάρει μέρος στην διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, κατά την οποία θα πάρουν τον λόγο και ο Πάπας με τον ίδιο τον ιμάμη.

Η είδηση της μετάβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κάιρο επιβεβαιώθηκε στη La Stampa και από πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με το Φανάρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ