Μην «τσιμπάτε»

  • Dogma

Καθημερινά στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα «ανεβαίνουν» δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παραστάσεις. Κάποιες πετυχαίνουν και κάποιες άλλες όταν στερέψουν οι συντελεστές τους από φίλους και συγγενείς ψάχνουν θεατές με το «τουφέκι». 
 

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν ορισμένοι ιδιοκτήτες μικρών θεατρικών χώρων και διάφοροι άλλοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και διάφοροι άλλοι «πικραμένοι» που θεωρούν πως εξ ορισμού είναι «άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού» εφόσον δηλώνουν καλλιτέχνες, έχουν βρει το «μαγικό λυχνάρι» της δωρεάν διαφήμισης. 

 

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν ένα θέμα «πιασάρικο» και σε κάθε περίπτωση σχετικό με τη θρησκεία. 

 

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ένα Μέσο Ενημέρωσης, κατά προτίμηση εφημερίδα, περιοδικό ή ακόμη και εκπομπή με προσανατολισμό το life style  θα κάνει ένα ρεπορτάζ που θα λέει ότι κάποιοι σκανδαλίζουν το κόσμο, στη συνέχεια ο… κόσμος θα το μάθει και κάποιοι πραγματικά θα σκανδαλιστούν. Κάποια στιγμή η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα και ιδού το θαύμα! 

 

Τώρα τελευταία μάλιστα στην «εξίσωση» έχει προστεθεί και η «Χρυσή Αυγή» πούμε κάθε τρόπο προσπαθεί να «ψαρέψει» εκεί που κάποτε «ψάρευε» ο ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Γ. Καρατζαφέρη, στην δεξαμενή των πιστών ορθοδόξων ψηφοφόρων.

 

Αποτέλεσμα; Ο παγκοσμίως άγνωστος σκηνοθέτης γίνεται γνωστός έστω και για λίγο, η παράσταση που σε άλλη περίπτωση  δεν θα παρακολουθούσε ούτε η ταξιθέτρια γίνεται «talk of the town» , οι κάθε λογής «πονηροί» που σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό των αγανακτισμένων πιστών μαζεύουν ψηφουλάκια και το βράδυ όλοι γυρίζουν σπίτι του ήσυχοι.

 

Τώρα για το κατά πόσον όλη αυτή η κατάσταση βοηθά και στηρίζει την θρησκεία δεν θα πω, ο καθένας έχει την άποψη του.

 

Εγώ το μόνο που έχω να προτείνω είναι ένα… μην «τσιμπάτε».

 

Ο Τιτουλάριος

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ