Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο

  • Dogma
αμερικής

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, με τη συμπλήρωση 19 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβου, η Αρχιεπισκοπή τέλεσε μνημόσυνο στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου το οποίο, ως γνωστόν, βρίσκεται στο ισόγειό της.

Προηγήθηκε τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας από τον Πρωτοσυγκελεύοντα της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας π. Ηλία Βίλλη βοηθούμενου από τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφερθείς με λόγια φιλόφρονα για τον αείμνηστο Ιάκωβο. Παρέστησαν οι δύο αφοσιωμένες συνεργάτριες του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου επί πολλές δεκαετίες, η Πωλέτ Πούλου, εκτελεστική διευθύντρια της Ηγεσίας των 100 και η συνταξιούχος Νίκη Καλλέ.

Επίσης, παρέστησαν ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, οι εψηφισμένοι Επίσκοποι Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και Αντώνιος Βρέιμ, υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής και ιερείς από τη μείζονα περιοχή της Νέας Υόρκης. Επίσης, παρευρέθηκε και εκ Φαναρίου ο Δευτερεύων Διάκονος Καλλίνικος, του οποίου ο ιερεύς πατέρας του θα διακονήσει του λοιπού σε κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Ο Διάκονος Καλλίνικος συνδέεται με στενή φιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, έκανε σπουδές στην Ουάσιγκτον προτού μεταβεί μονίμως στο Φανάρι και στελεχώσει την Πατριαρχική Αυλή.

TOP NEWS