Μόσχας Κύριλλος προς στρατιώτες: Υπερασπιστείτε την πατρίδα, όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν

  • Dogma
μόσχας

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες να υπερασπιστούν την πατρίδα, «όπως μόνο οι Ρώσοι μπορούν», στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως έχει ονομάσει η Μόσχα την εισβολή στην Ουκρανία.

Από τον άμβντα του Κεντρικού Καθεδρικού Ναού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας απευθυνόμενος σε αξιωματικούς και στρατιώτες, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η Ρωσία ήταν μια «ειρηνόφιλη» χώρα που είχε υποφέρει πολύ από τον πόλεμο.

«Δεν προσπαθούμε για τον πόλεμο ή για να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να βλάψει άλλους», τόνισε ο κ. Κύριλλος, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αλλά έχουμε μεγαλώσει σε όλη την ιστορία μας να αγαπάμε την πατρίδα μας. Και θα είμαστε έτοιμοι να την προστατεύσουμε, καθώς μόνο οι Ρώσοι μπορούν να υπερασπιστούν τη χώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπερασπίζεται τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία θεωρώντας τον πόλεμο προπύργιο ενάντια σε μια δυτική φιλελεύθερη κουλτούρα που θεωρεί παρακμιακή, αφήνοντας αιχμές για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.

Η υποστήριξή του στη στρατιωτική επιχείρηση, κατά την οποία χιλιάδες στρατιώτες και Ουκρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας καθώς και σε εκκλησίες στο εξωτερικό που συνδέονται με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Πηγή: Reuters

TOP NEWS