Μουντιάλ 2022: Ο λόγος που ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θέλησε να δει τον τελικό Αργεντινή – Γαλλία

  • Dogma
πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γαλλία, εξαιτίας ενός όρκου που έδωσε πριν από 30 χρόνια, να μην ξαναδεί ποτέ τηλεόραση, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ορκιστεί να μην δει ποτέ ξανά τηλεόραση από τις 15 Ιουλίου 1990, μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ από τη Γερμανία με 1-0 στη Ρώμη. Αν και Αργεντίνος στην υπηκοότητα, δεν θα παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της La Repubblica, ένας από τους βοηθούς του Πάπα Φραγκίσκου ενημερώνει τον Ποντίφικα για τα αποτελέσματα των αγώνων. Άλλωστε, ο ίδιος είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια σε εφημερίδα της Αργεντινής, ότι:

«Διαβάζω μόνο μια εφημερίδα, τη La Repubblica, η οποία είναι εφημερίδα για τη μεσαία τάξη. Τη διαβάζω το πρωί και δεν μου παίρνει πάνω από δέκα λεπτά. Έχω να δω τηλεόραση από το 1990. Είναι μια υπόσχεση που έδωσα στην Παναγία του Καρμέλ τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 1990».

TOP NEWS