Νέος κληρικός στην Ουγκάντα – Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Γκουλού Σίλβεστρο

  • ΔΟΓΜΑ

Ο Επίσκοπος Γκουλού κ. Σίλβεστρος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή προ των Φώτων, τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία, του διακόνου Βενέδικτου Νυέκου. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε σε υποδιάκονο τον Ισαάκ Εδουάρδο Μπαγιέγκε και σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ιούλιο Orach.

Την Κυριακή προ των Θεοφανείων, 2 Ιανουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκουλού κ. Σίλβεστρος, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, προέστη της Θείας Λειτουργίας, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία, του διακόνου Βενέδικτου Νυέκου. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε σε υποδιάκονο τον Ισαάκ Εδουάρδο Μπαγιέγκε και σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ιούλιο Orach.

Στο θείο κήρυγμά του ο Επίσκοπος Γκουλού κ. Σίλβεστρος συμβούλεψε τον νεοχειροτονηθέντα, προτρέποντας να «υπηρετεί πάντα με Αγάπη και Θυσία, να είναι άρχοντας και να μην προδίδει ποτέ τον Κύριο και την Αγία Εκκλησία».

Ο Θεοφιλέστατος επίσης, κάλεσε τους πιστούς να εισέλθουν στο νέο έτος με μετάνοια, καθώς το ευαγγελικό ανάγνωσμα όπως τους υπενθύμισε από το κήρυγμα του Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννη αναφέρει: «Μετανοείτε, για τη Βασιλεία του Θεού, πλησιάζει». (Μάρκος 1).

Μετά τη λειτουργία, οι πιστοί πρόσφεραν στον Επίσκοπο Γκουλού κ. Σίλβεστρο διάφορα δώρα ευχόμενοι χρόνια πολλά.

TOP NEWS