Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε Φανάρι και Ιεροσόλυμα

  • Dogma
αυστραλίας

Για το Φανάρι και τα Ιεροσόλυμα αναχώρησε την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ το ταξίδι περιλαμβάνει και προγραμματισμένες επισκέψεις σε Φινλανδία και στην Εσθονία .

Πριν την αναχώρησή του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έδωσε το παρών στο Ελληνικό Φεστιβάλ που της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας-Κοινότητας Parramatta και Περιχώρων του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, ο κ. Μακάριος τόνισε πως ενημερώθηκε από τους διοικούντες της Ενορίας Κοινότητας για τα σχέδια του νέου Ναού που θα χτιστεί στην περιοχή, λέγοντας πως αυτός θα αποτελέσει παράδειγμά και καύχημα για όλη την Αυστραλία.

«Ενημερώθηκα για τα σχέδια του Ναού και για αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει εδώ. Θα ανεγερθεί ένας πάρα πολύ όμορφος Ναός που θα είναι καύχημα για όλη την Αυστραλία. Για αυτό και εγώ θέλω να δώσω μεγάλη προσοχή και να εξετάσω με λεπτομέρεια το καθετί που θα γίνει σε αυτό τον Ναό, για να είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικός και να φτάσουμε σε σημείο να λέμε αν θέλετε να φτιάξετε καινούργιο Ναό πηγαίνετε στην Parramatta να δείτε τον Άγιο Ιωάννη», είπε.

Μιλώντας για την αγάπη που δείχνουν προς το πρόσωπό του οι πιστοί, ο κ. Μακάριος τόνισε:

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τους ανθρώπους, αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο, τους αγαπώ πολύ και χαίρομαι που τους έχω. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ευλογημένο που ο Θεός μου έδωσε έναν τόσο όμορφο και ευγενή λαό. Θέλω να ανταποκριθώ και να φανώ αντάξιος για αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

TOP NEWS