Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία

  • Dogma
καναδά

 Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος με έκτακτη εγκύκλιο του προς όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Καναδά ζητά από τους πιστούς να συμβάλλουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά, προτρέπει να περιαχθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου έκτακτος δίσκος στους ναούς τονίζοντας πως  έχουν κουρασθεί οι άνθρωποι από τα συχνά αιτήματα για παροχή βοήθειας, αλλά απευθύνεται στην πίστη και το φιλότιμο τους και τους ζητά να φανούν γενναιόδωροι.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου:

«Αγαπητοί εν Κυρίω,

Με κοµµένη την αναπνοή και µε πόνο στη ψυχή µας παρακολουθούµε τα φρικτά γεγονότα τα οποία εκτυλίσσονται στην Ουκρανία. Άρχισε και συνεχίζεται ένας άδικος και ανήθικος πόλεµος. Κανείς µας αυτή τη στιγµή δε µπορεί να ξέρει πώς και πότε θα τελειώσει. Γνωρίζουµε όµως όλοι, ότι είναι πόλεµος καταστρεπτικός. Θα ρίξει στη φτώχεια πολλούς και στην ορφάνια πολλά παιδιά. Δεν µπορούµε να µείνουµε ασυγκίνητοι θεατές. Εάν αυτό γινόταν σε µας, τί θα θέλαµε οι άλλοι να κάνουν;

Γνωρίζω, ότι έχετε κουρασθεί, διότι τελευταίως δύο φορές ζήτησα τη βοήθειά σας και δύο φορές περάστηκε δίσκος στις εκκλησίες µας για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και άλλα. Για τρίτη φορά τώρα έρχοµαι να σας ζητήσω το ίδιο πράγµα και πιστεύω θα µε καταλάβετε.

Παρακαλώ την ερχόµενη Κυριακή 6 Μαρτίου, να περάσει δίσκος σε όλες τις εκκλησίες µας και οι ευλαβέστατοι ιερείς να διαβάσουν αυτή την εγκύκλιο, αλλά και να προτρέψουν τους ευλαβείς χριστιανούς να προσφέρουν µε τη ψυχή τους για να βοηθήσουµε τους Ουκρανούς αδελφούς µας, οι οποίοι τόσο υποφέρουν.

Το ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί να σταλεί αµέσως στην Ιερά µας Αρχιεπισκοπή και η Ιερά µας Αρχιεπισκοπή θα το αποστείλει το συντομότερο δυνατό στην Ουκρανία.

Αρχίζουµε την Μ. Σαρακοστή. Ετοιµαζόµαστε να συµµετάσχουµε στο Πάθος του Θεανθρώπου Χριστού, αλλά και να γιορτάσουµε την ένδοξη Ανάστασή Του. Μαζί µε τον Χριστό ανεβαίνουν στον Γολγοθά και στον σταυρό οι αδελφοί µας στην Ουκρανία. Το µόνο που µας πρέπει είναι να γίνουµε Σίµωνες Κυρηναίοι και να σηκώσουµε λίγο από το βάρος του σταυρού τους. Ο καθένας µας ας αναλογιστεί αυτό. Ας βάλει το χέρι του στην καρδιά του και ύστερα ας το απλώσει να προσφέρει ό,τι περισσότερο µπορεί.

Εκτός από την οικονοµική προσφορά σας, παρακαλώ στις καθηµερινές σας προσευχές να ενθυµείσθε τους πάσχοντες αδελφούς µας στην Ουκρανία.

Όποιος ελεεί φτωχό, δανείζει Θεό και θα τα λάβει εκατονταπλασσίονα στην παρούσα ζωή και στην µετά θάνατο ζωή.

Αναµένω να βοηθήσετε µε την ψυχή σας και την καρδιά σας, µε ελληνικό φιλότιµο. Σας εύχοµαι καλή Μ. Σαρακοστή».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS