Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας τίμησε τους ήρωες του Επους του ’40

  • Dogma
αυστραλίας

 Η 83η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε στο Σύδνεϋ. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των ηρώων του Επους του ’40 κορυφώθηκαν, με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ορθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας επί τη επετείω του «ΟΧΙ», πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από άλλους κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας, ενώ στο μήνυμά του τόνισε, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη «να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη της εθνικής μας εποποιίας στις νεότερες γενιές, που είναι το παρόν και το μέλλον του Γένους μας».

Μετά τη Δοξολογία, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, το οποίο ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εις μνήμην όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά το ηρωικό Επος του 1940.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, Ιωάννης Μαλλικούρτης, με τη σύζυγό του, ο πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Κοσμάς Δημητρίου, εκπρόσωποι ομογενειακών συλλόγων και οργανισμών, καθώς επίσης νέοι και νέες της Ομογένειας με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές και με σημαίες της Ελλάδος, της Κύπρου και της Αυστραλίας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS