Ο Μεσαορίας Γρηγόριος στον Αυστραλίας Μακάριο

  • Dogma
αυστραλίας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, της Εκκλησίας Κύπρου, επισκέφθηκε την Έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο Σύδνεϋ, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου.

Στην είσοδο τον προϋπάντησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, συνοδεία του οποίου μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τον υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Αφού ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία του, ο Θεοφιλέστατος κ. Γρηγόριος οδηγήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου με πολλή χαρά τον καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας μετέφερε στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο τον αδελφικό χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια, οι δύο Ιεράρχες ανέπτυξαν γόνιμη συζήτηση επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο Κυπριακό Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ενημέρωσε σφαιρικά τον Θεοφιλέστατο για το έργο, το οποίο επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και της Α.Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον Επίσκοπο Μεσαορίας να διαβιβάσει, κατά την επιστροφή του στη Μεγαλόνησο, τις εγκάρδιες ευχές του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο, δεόμενος με την ευκαιρία αυτή να επέλθει σύντομα η πολυπόθητη ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

TOP NEWS