Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

  • Dogma
πατριάρχη

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ’, επισκέφθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, που πραγματοποιεί επίσκεψη στους Αγίους Τόπους.

Στη συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, παρέστησαν επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Αίλισοφ, ο Αρχηγός της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων, και ο Ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν, στέλεχος της Αποστολής.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διαβίβασε στον Μακαριώτατο τις αδελφικές ευχές του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Επίσης συζητήθηκαν θέματα των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δύο κατά τόπους Εκκλησιών καθώς και ζητήματα της πανορθοδόξου ενδιαφέροντος. Ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιλαρίωνα για την πορεία αναστηλωτικών εργασιών του Ι. Ναού της Αναστάσεως.

Ἐν κατακλείδι υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

Ακολούθως συνοδευόμενος από τον Γέροντα Σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως Ισίδωρο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο και τον Φρικτό Γολγοθά.

TOP NEWS