Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος υπεβλήθη σε επιτυχή εγχείρηση

  • Dogma
βοστώνης

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος αναρρώνει στην οικία του έπειτα από εγχείρηση που υπεβλήθη με επιτυχία στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, γνωστό lamina -λέπις ή έλασμα- σε νοσοκομείο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε στον ιερό κλήρο της Μητρόπολης Βοστώνης ο πρωτοσύγκελος, πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπάρμπας, «δόξα τω Θεώ η εγχείρηση ήταν πολύ επιτυχής».

Σε νεότερη  ενημέρωση προς τους ιερείς, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, ο π. Θεόδωρος Μπάρμπας έγραψε ανάμεσα στα άλλα, πως «με χαρά σας ενημερώνω για τα καλά νέα αναφορικά με την πρόοδο του Σεβασμιωτάτου, έπειτα από την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα. Ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην οικία του την ημέρα της Εορτής των Θεοφανίων και αισθάνεται πολύ καλά. Ξεκινά μία εντατική περίοδο φυσικοθεραπείας προκειμένου να επανακτήσει την δύναμή του και την πλήρη κινητικότητά του. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής και ο πόνος ήδη περιορίστηκε δραστικά».

Σε άλλο σημείο του ενημερωτικού του σημειώματος προς τους ιερείς, ο π. Μπάρμπας αναφέρει πως «ο Μητροπολίτης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις προσευχές σας, την έκφραση του ενδιαφέροντός σας και τις ευχές σας. Προσβλέπει να είναι σύντομα μαζί μας και ιδιαίτερα προσβλέπει στις ποιμαντικές επισκέψεις του στις κοινότητές σας.

Σας διαβιβάζω την αγάπη, την εκτίμηση και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Μεθοδίου σε σας και τις οικογένειές σας».

Όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο Μητροπολίτης Μεθόδιος υπέφερε κατά τους τελευταίους μήνες λόγω προβλήματος του ισχιακού νεύρου (sciatic nerve), το οποίο προκαλούσε πόνο και δυσκολία στο βάδισμα, πράγμα το οποίο τώρα με την εγχείρηση εξέλιπε.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο είπε «δόξα τω Θεώ όλα πήγαν πολύ καλά με την εγχείρηση και τώρα οικουρώ στο σπίτι όπου θα κάνω φυσικοθεραπεία όπως προβλέπεται και επιβάλλεται σε παρόμοιες περιπτώσεις».

Είπε ακόμα, πως «ο πόνος που με ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες έχει σχεδόν εκλείψει και όλα βαίνουν καλώς».

Υπογράμμισε πως «δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον θεράποντα ιατρό μου και εξαίρετο άνθρωπο τον χειρουργό Δρα Ευστάθιο Παπαβασιλείου, για την πολλή του αγάπη και φροντίδα για την υγεία μου και την επιτυχή εγχείρηση. Θα του είμαι εσαεί ευγνώμων. Επίσης, ευχαριστώ πολύ και τους αφοσιωμένους συνεργάτες και βοηθούς του».

Είπε επίσης πως «ευχαριστώ όλους τους αδελφούς ιερείς για τις προσευχές τους, τους καλούς φίλους, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν με τηλεφωνήματά τους, ευχές και μηνύματα και εύχομαι ο Θεός να χαρίζει στους ίδιους και τις οικογένειές τους σιδηρά υγεία και όλες τις ευλογίες Του για τον Καινούργιο Χρόνο και όλα τα χρόνια της ζωής τους».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS