Ο πάπας Φραγκίσκος «ξαναχτύπησε»: Το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση, εμείς φοράμε παντελόνια

  • Dogma
πάπας

Μετά τον ομοφοβικό χαρακτηρισμό που φαίνεται να χρησιμοποίησε ο πάπας Φραγκίσκος και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τώρα δημοσίευμα τον θέλει να χρησιμοποιεί ένα υποτιμητικό και εξοργιστικό στερεότυπο για τις γυναίκες, μιλώντας σε ιερείς.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο πάπας Φραγκίσκος φέρεται να είπε σε μια ομάδα νέων ιερέων της Ρώμης, πως «το κουτσομπολιό είναι γυναικεία υπόθεση». Ωστόσο, δεν έμεινε σε αυτή την αναφορά για τις γυναίκες και το κουτσομπολιό.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, η οποία αναφέρει ως πηγή την ιστοσελίδα θρησκευτικού περιεχομένου Silere non possum («Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός»), ο ποντίφικας φέρεται να πρόσθεσε: «εμείς φοράμε παντελόνια, πρέπει να μιλάμε ανοικτά».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Φραγκίσκος φέρεται να αναφέρθηκε, επίσης χθες, σε «προβλήματα διαφθοράς στο εσωτερικό της Καθολικής Επισκοπής της Ρώμης».

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, βρίσκεται σε εξέλιξη υπόγεια σύγκρουση, στο εσωτερικό του Βατικανού μεταξύ της προοδευτικής πτέρυγας που στηρίζει τον Αργεντινό πάπα και υψηλόβαθμων συντηρητικών κληρικών, οι οποίοι εναντιώνονται στις αποφάσεις και στην όλη γραμμή του. Σύγκρουση η οποία φέρεται να επεκτείνεται και στο επίπεδο της «επικοινωνιακής στρατηγικής», με μεγάλη διαρροή πληροφοριών.

Σημειώνεται πως μόλις πριν λίγες μέρες ο πάπας Φραγκίσκος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τη λέξη «frociaggine» που στα ιταλικά μεταφράζεται με την υβριστική λέξη για τους ομοφυλόφιλους «π@@@δες». «Ο Πάπας δεν είχε ποτέ πρόθεση να προσβάλει ή να εκφραστεί με ομοφοβικούς όρους και ζητά συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τον όρο που αναφέρθηκε από άλλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματεό Μπρούνι.

TOP NEWS