Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει συνάντηση με τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

  • Δόγμα

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, “δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν”.

Να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, με σκοπό να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο Ποντίφικας σε συνέντευξή του στην Corriere Della Sera, σημειώνοντας ότι… δεν έχει λάβει απάντηση. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε επίσης ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο οποίος έχει προσφέρει την αμέριστη στήριξή του στον πόλεμο, “δεν μπορεί να γίνει το παπαδοπαίδι του Πούτιν”. Ο Ποντίφικας, ο οποίος πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίσκεψη στη ρωσική πρεσβεία όταν άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε επίσης στην Corriere Della Sera ότι περίπου τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης ζήτησε από τον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη του Βατικανού να αποστείλει μήνυμα στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Το μήνυμα αυτό ήταν, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, “ότι προτίθεμαι να πάω στη Μόσχα. Σίγουρα ήταν απαραίτητο ο ηγέτης του Κρεμλίνου να επιτρέψει ένα άνοιγμα. Δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση και επιμένουμε ακόμη”.

Ο Πάπας πρόσθεσε: “Φοβάμαι ότι ο Πούτιν δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή την συνάντηση αυτή την στιγμή. Αλλά πώς μπορείς να μην σταματήσεις τόση βαναυσότητα;”

Πριν από την συνέντευξη αυτή, ο 85χρονος Φραγκίσκος δεν είχε αναφέρει συγκεκριμένα τη Ρωσία ή τον Πούτιν δημοσίως από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο έχει αφήσει ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ποια πλευρά επικρίνει, χρησιμοποιώντας όρους, όπως αδικαιολόγητη επίθεση και εισβολή, και εκφράζοντας την οδύνη του για φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

Πηγή: https://www.newsit.gr/, Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

TOP NEWS