Ο Πάπας μόνος του με τον Θεό: Συγκλονιστικές εικόνες

  • Dogma
πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος, μόνος στην τεράστια και άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου. Εκεί όπου τις μέρες πριν τον… κορονοϊό χιλιάδες πιστοί συγκεντρώνονταν είτε για να τον ακούσουν, είτε για να προσευχηθούν.

Οι εικόνες από την προσευχή στην άδεια πλατεία του Αγίου Πέτρου, με τον Πάπα να προσκυνά τον Εσταυρωμένο, είναι συγκλονιστικές, είτε κανείς πιστεύει είτε όχι. Ένας άνθρωπος που στρέφεται σε μια ανώτερη δύναμη για να παρακαλέσει να σταματήσει το κακό.

Ο Πάπας ζήτησε από τον Θεό να σταματήσει την τρομερή δοκιμασία που ζεί η ανθρωπότητα. Τη δοκιμασία στην οποία την υποβάλει ο φονικός κορονοϊός, αυτός που θερίζει ζωές από την Κίνα έως τις ΗΠΑ, με την Ιταλία και την Ισπανία να είναι οι χώρες που θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς.

       

Η προσεχή του Πάπα στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου μεταδόθηκε ζωντανά και εκατοντάδες Ιταλοί την είδαν από τις τηλεοράσεις τους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι μέσω internet.

Ο Πάπας έφτασε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου λίγο αφού είχε αρχίσει να νυχτώνει.

Δίπλα του, είχαν τοποθετηθεί η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Salus Populi Romani και ένας ξύλινος εσταυρωμένος του 14ου αιώνα, τον οποίο οι καθολικοί θεωρούν θαυματουργό, διότι το 1522 πιστεύεται ότι βοήθησε στο να τελειώσει, στην Ρώμη, η επιδημία πανούκλας.

«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας», είπε ο Πάπας.

Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί». «Πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο Πάπας, διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί».

«Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε ο ποντίφικας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

TOP NEWS