Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό

  • Dogma

Η πρώτη συνάντηση Πρωθυπουργού της Αιγύπτου με Πατριάρχη Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε χθες στο Κάιρο.  Ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος Β΄ έγινε δεκτός από τον νέο Πρωθυπουργό της Αιγύπτου κ. Χεσάμ Καντίλ σε μια συνάντηση που το Πατριαρχείο χαρακτήρισε ουσιαστική.

 

Ο κ. Θεόδωρος ενημέρωσε τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό για όλο το φάσμα των δράσεων του Πατριαρχείου τόσο στην Αίγυπτο όσο και σε ολόκληρη την Αφρική.

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις ενέργειες του Πατριαρχείου στο Εθνικό Συμβούλιο για την προώθηση της ειρηνικής συνυπάρξεως των χριστιανικών και των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην χώρα.

 

 

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τον κ. Καντίλ ήταν οι προσπάθειες των ιεραποστολικών κλιμακίων του Πατριαρχείου στις αφρικανικές χώρες για το άνοιγμα φρεατίων για την εξασφάλιση πόσιμου νερού, αφού η έλλειψη του στις περιοχές αυτές είναι ένας από τους βασικότερους λόγους εξάπλωσης ασθενειών. 

 

Ο ίδιος στο παρελθόν είχε  διατελέσει διαχειριστής των υδάτινων πόρων της Αιγύπτου και σημείωσε στον Πατριάρχη την σπουδαιότητα αυτών των ενεργειών.

 

Η συνάντηση αυτή ανοίγει νέους δρόμους στη συνεργασία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την πρώτη εκλεγμένη Κυβέρνηση της Αιγύπτου. Μάλιστα ο κ. Θεόδωρος προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια κάτι το οποίο αποδέχθηκε.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ