Ο Πατριάρχης Μόσχας για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

  • Dogma
πατριάρχης

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, σε μήνυμά του προς τον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, εκφράζει την ελπίδα ότι η «Παναγία των Παρισίων» θα μπορέσει να αναγεννηθεί με τις προσπάθειες του κράτους, της εκκλησίας και της κοινωνίας.

«Προσεύχομαι στον Θεό, ώστε να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς και σε σύντομο διάστημα ο ναός να αποκατασταθεί και να επανέλθει στην πρότερη μεγαλοπρέπεια του. Ελπίζω ότι οι από κοινού προσπάθειες της εκκλησίας, του κράτους και όλων των ανθρώπων που δεν  αδιαφορούν, θα στεφθούν με επιτυχία» αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος στο μήνυμα του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας επισημαίνει στο μήνυμα του ότι «λυπήθηκε βαθύτατα μόλις έμαθε για τη καταστροφική πυρκαγιά, που προκάλεσε τεράστια ζημία στο αξιοσέβαστο ιερό  της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Γαλλία».

«Συμπάσχω μαζί σας, με το ποίμνιο σας και με όλους εκείνους για τους οποίους ήταν πολύτιμο αυτό το αριστούργημα της χριστιανικής αρχιτεκτονικής, το οποίο κατέχει ιδιαίτερη θέση μεταξύ των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», υπογραμμίζει ο πατριάρχης Κύριλλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS