Ο Πρέσβης της Ρουμανίας στον Αυστραλίας Μακάριο

  • Dogma
αυστραλίας

Την επίσκεψη του Πρέσβη της Ρουμανίας στην Αυστραλία, κ. Radu Gabriel Safta, δέχθηκε την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Ο κ. Safta επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ, για να ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο για την επικείμενη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων. Τον υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος και ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, οι οποίοι τον συνόδευσαν καταρχάς στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προσκύνησε, άναψε ένα κερί και ενημερώθηκε για την ιστορία του.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Ρουμανίας συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, σε άριστο κλίμα, σχετικώς με την παρουσία και τη ζωή της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής στην Αυστραλία. Ειδική μνεία έγινε στην Επέτειο των 100 χρόνων από της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (1924-2024), στις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο αυτή και στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην πέμπτη ήπειρο, τον Οκτώβριο του επομένου έτους.

Στο τέλος της συναντήσεως, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη, του ευχήθηκε καταλλήλως για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος, ενώ αμφότεροι επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για στενή και αγαστή συνεργασία.

TOP NEWS