Ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν στο Φανάρι

  • ΔΟΓΜΑ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην έδρα του την Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία, σήμερα 14 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Mahmoud Ahmadinejad, ο οποίος διετέλεσε επί οκταετία Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο κ. Πρόεδρος είχε εγκάρδια συνομιλία με την Α.Θ.Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, μέσα στο πλαίσιο του διεξαγομένου διαθρησκειακού διαλόγου, ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στις θετικές εντυπώσεις του από την προ εικοσαετίας περίπου επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πρόεδρος επικέντρωσε την ομιλία του στη σημασία του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών και τις αγαθές επιπτώσεις του στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών.

Στο τέλος της συναντήσεως, στην οποία παρέστη και το ζεύγος του Καθηγητού Hüseyin και της Δικηγόρου Kezban Hatemi, ο κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και άκουσε με προσοχή την ξενάγηση του Πανοσιολ. Μ. Συγκέλλου κ. Ιακώβου.

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS