Οι Η.Π.Α. δεν σκοπεύουν να τον απελευθερώσουν

  • Dogma

Ότι μπορούν ώστε να εξευμενίσουν την οργή των εκατομμυρίων ανά τον κόσμο μουσουλμάνων κάνουν οι Η.Π.Α., «χτυπώντας» όπου βρουν τον δημιουργό της ταινίας που προκάλεσε παγκόσμια αναστάτωση. 

Σταμάτη Αννα

Ότι μπορούν ώστε να εξευμενίσουν την οργή των εκατομμυρίων ανά τον κόσμο μουσουλμάνων κάνουν οι Η.Π.Α., «χτυπώντας» όπου βρουν τον δημιουργό της ταινίας που προκάλεσε παγκόσμια αναστάτωση.

Ο Μαρκ Μπασελέι Γιούσεφ, Αιγύπτιος στην καταγωγή και Κόπτης στο θρήσκευμα θα οδηγηθεί την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου, επειδή όπως αντελήφθησαν οι αρχές του Λος Αντζελες ο Γιούσεφ παραβίασε όρους της αποφυλάκισής του.

Ο 55χρονος συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του και το δικαστήριο στο οποίο προσήχθη την ίδια ημέρα αποφάσισε να φυλακιστεί, χωρίς το δικαίωμα εγγύησης. Από τότε βρίσκεται σε υψηλής ασφάλειας φυλακή στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο, ο Γιούσεφ δήλωσε πως άλλαξε το όνομά του το 2002 και δεν χρησιμοποίησε άλλο από τότε.

Όμως η ηθοποιός Σίντι Λι Γκαρσία, που κάνει μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία τον κατηγόρησε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο Σαμ Μπασίλε και ότι την παραπλάνησε για το θέμα της ταινίας. Το ίδιο ισχυρίζονται και άλλοι που συμμετείχαν ή εργάστηκαν για το βίντεο αυτό.

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε ποιους όρους της αποφυλάκισής του το 2011 πιστεύεται ότι παραβίασε ο Γιούσεφ, αλλά τόνισε πως χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα και πρόσθεσε πως θα επιδιώξει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Όπως φαίνεται το ποινικό «αμάρτημα» του Γιούσεφ δεν είναι και τόσο μεγάλο, είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις Η.Π.Α. να δείξουν στον ισλαμικό κόσμο οτι δεν επικροτούν το βίντεο που κυκλοφόρησε στο ιντερνετ, με την ελπίδα να βγουν από το στόχαστρο των εξοργισμένων μουσουλμάνων οι ανα τον κόσμο πρεσβείες της υπερδύναμης.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ